070 - 313 13 97

Referenser

Nedan kan du se exempel på behandlingar som hjälpt våra klienter

Smärta i rygg och vad
Jag har gått hos doktor Hatem Kalawy på behandling av min onda rygg. Jag har haft dessa besvär i många år och fått äta mycket värktabletter.
Mina besvär har varit värk i ryggen samt ner i höger ben med kramper i vaden och en molande värk samt stickningar och domningar ut i foten. Jag har gått på olika behandlingar hos sjukgymnasten samt andra. Inget av dessa behandlingar har hjälpt mig.
Läste en artikel i Dagbladet om Hatem Kalawy, tog kontakt med honom och fick komma till honom i februari 2005. Där har jag fått behandling med hjälp av radiovågor som producerar värme på nerverna och minskar deras förmåga att leda smärta. Före behandlingen får jag lokalbedövning med sprutor.
Smärtan i ryggen fick doktor Hatem bort efter många behandlingar men värken i vaden satt kvar en längre tid. Sista behandlingen fick jag i november 2005, sedan blev jag bättre och bättre. Har nu ingen värk alls, har inte tagit en värktablett sedan dess. Kan nu vara ute och promenera och röra mig obehindrat, har även börjat att dansa igen.

Whiplash

Whiplash
Prolaps – bilulykke – wiplash Det ble for mange år siden konstantert at jeg var rammet av prolaps i C5, C6 hvor jeg slet mye med mangel på krefter i armer og rygg. For ca 4 år siden havnet jeg i en bilulykke hvor jeg først kjørt i autovernet og ble så påkjørt bakfra mens jeg satt sidelengs i bilen på vei ut. Ingen lege i Norge har kunnet konstantere at jeg fikk skade under ulykken men ble av fastlegen satt på sterk muskeavslappende medisin i 14 dager. Smerten har siden den gang bare økt i nakken, hverdagen har vært preget av hodepine og mye smerte i nakken! Til tider har jeg ønsket å avslutte mine smerter på en annen måte som ikke gagner noen. I samråd med mine foreldre og lege besluttet jeg å ta kontakt med Kalawy som også har behandlet min mor i Norge. Uten å helt vite hva som ventet meg dro jeg med følge til Stockholm….

Kalawy kunne raskt konstantere at jeg var rammet av en wiplash skade i nakken som forårsaket hodepine og smerter i nakken. Jeg tenkte raskt at dette er min sjanse til å få det bedre og Kalawy forklarte grundig hva som gjaldt og hvordan det ble utført.

Mitt svar var at dette er jeg 110% klar for å gjennomføre. Behandlingen startet allerede onsdag ettermiddag, fortsatte torsdag og ble avsluttet på fredag. Selve gjennomføringen var tøff med tanke på at man vanligvis gjør denne behandlingen over en lengre periode. Under behandlingen var Kalawy helt fantastisk, han forklarte hele tiden hva han gjorde og fulgte med på hvordan jeg håndterte dette. Allerde mandag etter behandlingen var jeg tilbake på jobb, noe redusert og lite bevegelighet.

Bivirkningene kom nøyaktig som han hadde fortalt meg og det har vært tett oppfølging fra Kalawy pr e-post og telefon. Nå sitter jeg hjemme, i full jobb, har kjørt min første tur på ski og er nesten uten smerter (har ikke hatt hodepine en gang heller) til tross for at det er under 5 uker siden behandlingen fant sted!!!
Ryggsmärta
För mig har ett helt nytt liv återkommit efter behandlingen av Hatem.
Jag har under en 15 år haft ryggvärk som bara har ökat, jag har fått tagit mer och mer värkmedesin mot min värk i ryggen. De sista 10 åren har det vart narkotiska preparat som jag tvingats att ta för att stå ut med dagen.

Som en sista utväg så gick jag ut på Internet för att hitta något utanför den vanliga sjukvården som finns för oss vanliga människor, hade sån tur att jag kom i kontakt med Hatem hemma i Sundsvall.

Ringde upp honom och en träff bokades upp. Jag kom dit lite orolig över vad som skulle hända och ske, oron släppte ganska så snabbt när vi hade pratat en stund. Hatem var mycket trevlig att prata med inte som de andra läkare som jag har kommit i kontakt med högdragna och lätt snorkiga.

En ny tid bokades upp för mig hos Hatem och själva behandlingen kunde påbörjas. Hatem började med att värma upp nerven på vänster sida, det låter kanske hemskt men det var hur smärtfritt som helst inge dramatik över huvud taget alls, enda som jag kände var när han stack in bedövningssprutan det var som ett vanligt blodprov sen var jag bedövad hela tiden under behandlingen.

När han värmde upp nerven till ca 75 grader blev det bara varmt och skönt i det så annars kalla benet. Det var bara en underbar känsla, efter ungefär 1 timme så var behandlingen klar och jag kunde åka hem. Hatem förvarnade mig om att jag kunde få ont en tid efter behandlingen flera veckor efteråt men det fick inte jag.

En underbarare läkare har jag inte träffat på, han ringde flera gånger efter behandlingen och frågade hur det var för mig o.s.v. Resultatet efter behandlingen kanske någon undrar om. Hatem har givit mig och min fru ett helt nytt liv kan vi säga utan att överdriva en enda millimeter.

Det som jag har gjort under de 2 månader som gått efter behandlingen av mig har jag inte kunnat att gör sammanlagt under de sista 5 till 6 åren. Det är en sådan underbar känsla som har kommit till mig, hoppet om att bli bra eller bättre hade nästan försvunnit men nu leker livet för mig. När jag skriver dessa rader har jag precis blivit behandlad på höger sida av disken och dagen efter ingreppet så mår jag hur bra som helst alltså livet leker fortfarande. Om cirka 3 veckor skall jag åter träffa Hatem för vidare diskussioner om den fortsatta behandlingen av mig eller om det räcker som det är. Var inte rädd att satsa lite pengar för din hälsa och det fortsatta lång liv som du har framför dig.

Jag hade mitt liv bakom mig innan jag träffade Hatem nu har jag mitt liv framför mig några kronor mindre i plånboken men ett underbart liv framför mig
Tack Hatem och åter tack Hatem Vänliga och värkfria hälsningar en mycket lycklig.


Hatem började med att lägga lokalbedövning på de ställen som mitt onda förmodligen kom från och jag fick åka hem, det var helt underbart vad det kändes skönt i ryggen efter lokalbedövningen så han hittade det rätta stället på en gång, tyvärr så varade bara lokalbedövningen bara i några timmar så verken kom tillbaka men det var en underbar känsla att vara värkfri i kanske 3 timmar som bedövningen höll.
Axelsmärta
Min far, 82 år, är en väldigt pigg och aktiv man. I juni -06 hade han oturen att halka på den regnvåta gräsmattan och gjorde illa sig i vänster axeln, och fick värk. Han stör inte vårdcentralen i onödan utan kämpar på och hoppas på självläkning.

Nästan en månad senare halkar han på klipporna vid havsbadet och slår i samma axel. Mera värk och stor rörelse inskränkning. Nu går han till VC. Där får han en kortisonspruta. Det hjälper inte, så efter ytterligare en månad med väldig värk får han ytterligare en cortison spruta.

Han har så ont att han måste använda höger hand för att förflytta vänster. Röntgen visar ”bara” vanlig förslitning. Fortsatt värk, ingen ytterligare åtgärd. I november kommer han i kontakt med Dr. Hatem Kalawy.

Han får två behandlingar i axeln, och nu i januari -07 kan jag konstatera att han är smärtfri. Min far kan åter simma, vara med på gympa, slöjda, cykla och umgås med sina glada gamla kompisar igen.

Tusen åter tusen Tack Dr. Hatem Kalawy
Mvh Eva
Ryggbesvär
För mig har ett helt nytt liv återkommit efter behandlingen av Hatem.

Jag har under en 15 år haft ryggvärk som bara har ökat, jag har fått tagit mer och mer värkmedesin mot min värk i ryggen. De sista 10 åren har det vart narkotiska preparat som jag tvingats att ta för att stå ut med dagen. Som en sista utväg så gick jag ut på Internet för att hitta något utanför den vanliga sjukvården som finns för oss vanliga människor, hade sån tur att jag kom i kontakt med Hatem hemma i Sundsvall. Ringde upp honom och en träff bokades upp. Jag kom dit lite orolig över vad som skulle hända och ske, oron släppte ganska så snabbt när vi hade pratat en stund. Hatem var mycket trevlig att prata med inte som de andra läkare som jag har kommit i kontakt med högdragna och lätt snorkiga.

Hatem började med att lägga lokalbedövning på de ställen som mitt onda förmodligen kom från och jag fick åka hem, det var helt underbart vad det kändes skönt i ryggen efter lokalbedövningen så han hittade det rätta stället på en gång, tyvärr så varade bara lokalbedövningen bara i några timmar så verken kom tillbaka men det var en underbar känsla att vara värkfri i kanske 3 timmar som bedövningen höll.

En ny tid bokades upp för mig hos Hatem och själva behandlingen kunde påbörjas. Hatem började med att värma upp nerven på vänster sida, det låter kanske hemskt men det var hur smärtfritt som helst inge dramatik över huvud taget alls, enda som jag kände var när han stack in bedövningssprutan det var som ett vanligt blodprov sen var jag bedövad hela tiden under behandlingen. När han värmde upp nerven till ca 75 grader blev det bara varmt och skönt i det så annars kalla benet.
Det var bara en underbar känsla, efter ungefär 1 timme så var behandlingen klar och jag kunde åka hem. Hatem förvarnade mig om att jag kunde få ont en tid efter behandlingen flera veckor efteråt men det fick inte jag.

En underbarare läkare har jag inte träffat på, han ringde flera gånger efter behandlingen och frågade hur det var för mig o.s.v. Resultatet efter behandlingen kanske någon undrar om. Hatem har givit mig och min fru ett helt nytt liv kan vi säga utan att överdriva en enda millimeter. Det som jag har gjort under de 2 månader som gått efter behandlingen av mig har jag inte kunnat att gör sammanlagt under de sista 5 till 6 åren. Det är en sådan underbar känsla som har kommit till mig, hoppet om att bli bra eller bättre hade nästan försvunnit men nu leker livet för mig.

När jag skriver dessa rader har jag precis blivit behandlad på höger sida av disken och dagen efter ingreppet så mår jag hur bra som helst alltså livet leker fortfarande. Om cirka 3 veckor skall jag åter träffa Hatem för vidare diskussioner om den fortsatta behandlingen av mig eller om det räcker som det är. Var inte rädd att satsa lite pengar för din hälsa och det fortsatta lång liv som du har framför dig.
Cykelolycka

Jeg er en gutt som har vært med på en ulykke på sykkel .
Jeg Kom ned en bakke på sykkel og så slapp bak hjulet og ut i grøfta havna jeg , og landet på hode, menn husker ikke noe fra bakhjulet slapp . Ble ristet til livet av en annen person. Har etter det vært gjennom mye rart og prøvd alt for å bli bra , menn har ikke funnet noen som kunne få meg på bedringens vei før Svein Nilson på Frisk fokus sendte meg til Norsk Nakke og Rygg klinikk og dr Kalaway, og vært denervert der av han.

Behandlingen der har gjort at jeg kan fungere i daglige livet , ryggen og nakken har blitt mye bedre og jeg slipper smerte helvete som jeg har vært igjennom , etter ulykken.
Etter vær behandling så er jeg gradvis blitt bedre og jeg har fått bort smerten , menn det har stadig dukket opp nye steder i nakken som har gjort vondt , og som jeg har fått behandling for, som jeg i ettertid har blitt bra , jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten hans hjelp , alle har sakkt at det ikke er noe problem o få meg frisk og alle har gitt opp , menn dr Kalaway har ikke gitt opp og han har fått meg bedre og det er en stor lettelse for meg og bli bedre og slippe den pumpene smerten.

Jeg og dr Kalaway har hatt kontakt hele veien både på mail og via telefon og det synntes jeg er betryggende og hvite , har jeg hatt vondt så har jeg bare ringt og han har kunne snakket med meg og tatt meg inn til undersøkelse og sakkt hva som burde gjøres .
Jeg kan ikke annet en å takke dr Kalaway for det han har gjort med meg , han stiller alltid opp for meg og han svarer alltid på ting jeg lurer på og under behandling så prater vi om alt , han er en som jeg stoler 100% på og jeg har full tillit til det han har gjort med meg .

Han er en reddende engel for meg og har alltid kunne si hva og hvordan ting blir gjort .Han ringer meg alltid dagen etter får å høre hvordan jeg har det og vi har ett kjempe bra forhold som lege og pasient

Smärtpunkten Sundsvall
Torggatan 4
852 32  Sundsvall

Öppettider

Mån - tor: 08:30 - 16:30
Fredagar: 08:30 - 16:30

Kontakta oss

070 - 313 13 97
hatem.kalawy@telia.com

Information om cookies